Vis meny

I kamp med kjemper. Øystein Tveter - en biografi

Facebook Twitter

398,00 kr


Redaktør/forfatter: Mari Jonassen

ISBN: 9788283140965

Utgivelsesår: 2017

Målform/språk: Bokmål

Innbinding: Heftet

Antall sider: 321


Legg til i handlekurv


Når bistandshistorie skrives og bistandsarbeid forklares, er det som regel offisielle aktører som legger premissene for beskrivelsene. Det er bistandsorganisasjoner og myndigheter vi hører fra, og deres beretning reflekterer oftere hvordan de ønsker at ting skal være, enn hvordan bistanden fungerer i praksis. Gjennom denne skildringen av Øystein Tveters liv får vi et innsideperspektiv på norsk bistandshistorie. 

Juristen Øystein Tveters sosialetiske bevissthet våknet da han som 18-åring var AFS-student i USA. Etter endt utdannelse ble han oppfordret til å reise til Zambia og Tanzania for å arbeide med flyktningsituasjonen i det sørlige Afrika. Dette ble begynnelsen på en lang karriere innen solidaritetsarbeidet. "Vi må lytte til stemmene fra sør", har vært hans oppfordring i alle år siden.

Dette er en biografi som også er en knusende kritikk av bistands-politisk unnfallenhet, både nasjonalt og internasjonalt, om maktkamp og arroganse, om sviktende kunnskaper og mangel på ydmykhet overfor mottakerlandene. Den handler om makt strukturer i verdens-økonomien og i internasjonale organer som Verdensbanken, FN og Det internasjonale pengefondet.

Til sjuende og sist handler denne boka om én mann som gjorde et livsverk av det radikale bibelske budskapet om å sette fattige og undertrykte fri.