Vis meny

Aktuelt

Portal forlag kjøpt opp av Cappelen Damm

Gjennom oppkjøp av Portal Forlag styrkes nå Cappelen Damm Akademisk ytterligere både på markedet for lærebøker for høyere utdanning og innenfor Open Access-publisering av forskning. Portal forlag vil bli integrert i Cappelen Damm Akademisk fra 01. 05.
Sprell levende kulturhistorie

Boka "Fjellfiske i fortiden" har fått god mediedekning de siste to ukene. Foruten omtale i Nytt på nytt og flere lokalaviser har det blitt sak i Aftenposten og på nettmagasinet Harvest. .
Les intervjuet med Olav Hovdelien og Anders Aschim.

Redaktørene, Hovdelien og Aschim, har nylig blitt intervjuet av HiOA. Klikk på lenken under for å lese intervjuet:http://www. hioa.
Mange nye bøker før jul

Før jul kommer vi med mange nye bøker. Særlig er det mye å glede seg til for den som er lokalhistorisk interessert. Det kommer en biografi om den nazistiske presten Sigmund Feyling, samt en biografi om lensherren i Nedenes Erik Munk.
Fremgang, men fremdeles kontrastfylt.

Les Tore Linné Eriksen tekst om Sør-Afrika i dag på NUPIs hjemmesider:http://www. nupi. no/Publikasjoner/Innsikt-og-kommentar/Hvor-hender-det/HHD-2016/Soer-Afrika-Framgang-men-fremdeles-kontrastfylt.
Vaksiner nominert til Sørlandets litteraturpris

Bjarne Bjorvatns bok Vaksiner er nominert til Sørlandets litteraturpris i kategorien sakprosa for bøker utgitt i 2015.  For å stemme på hvilken av de nominerte du ønsker skal vinne kan du klikke her. .
Portal forlag presentert i God Helg

Lørdag 30. januar ble Portal forlag presentert med en firesiders artikkel i Fædrelandsvennens helgemagasin God Helg. Med tillatelse fra redaksjonen legger vi ut en pdf av saken her.
Lansering av "Små paradiser"

Det ble en vellykket lansering 2. 2. 16 av Små paradiser på Sørbok i Kristiansand.
Vellykket lansering

Det ble en vellykket lansering av boka Røtter og vinger på Litteraturhuset 15. oktober. I anledning at Jon Lilletun ville ha fylt 70 år 23.
Invitasjon til tabula gratulatoria. Svein Rise fyller 70 år.

Professor dr. theol. Svein Rise fyller 70 år den 2.
Invitasjon til lansering av "Røtter og vinger"

Portal forlag inviterer til lansering av Røtter og vinger. Et "matpakkeseminar" i Jon Lilletuns ånd.     Sted: Litteraturhuset, adr.
Å kommunisere over kulturgrenser - seminar på UiA 17. juni.

Å kommunisere over kulturgrenser - verbalt og ikke-verbaltMini-seminar om bruk av visuelle og sammensatte ytringer i interkulturell kommunikasjonI forbindelse med lansering av artikkelsamlingen «Det tredje språket. Multimodale studier av interkulturell kommunikasjon i kunst, skole og samfunnsliv» inviterer vi til mini-seminar på UiA . Tid: Onsdag 17.
Tina Øvland vant Sturlaprisen

Gratulerer til Tina Øvland, årets vinner av Sturlaprisen. Tina mottok prisen for boken: Solen som sluttet å skinne. Klikk på lenken under for å se Søgne og Sogndalen budstikkes dekning av prisutdelingen.
Invitasjon til tabula gratulatoria. Professor Arne Redse fyller 65 år.

19. juni 2015 feirer professor Arne Redse 65 år. Venner og kollegaer ved Høgskulen i Volda og Fjellhaug internasjonale høgskole har i den anledning forent sine krefter og laget et festskrift.
To av Portals bøker er nominert til Sørlandets litteraturpris.

Onsdag denne uken kom nominasjonene til Sørlandets litteraturpris 2015. Vi gratulerer Ole Bernt Tellefsen og Sarita Sehjpal med nominasjoner til Sørlandets litteraturpris for sakprosa. Ole Bernt er nominert for boken Med rett til å kapre, og Sarita for Saritas India.
Lansering av Halvor Fjermeros' sin biografi om Nicolai Wergeland

Lansering av "Op til himmel, ned til Hel": en biografi om nasjonsbyggeren Nicolai Wergeland.  Forfatter: Halvor Fjermeros. Forlegger: Andreas Aase .

Saritas India. Den perfekt julegave for matinteresserte

Saritas India er denne uken kommet fra trykkeriet.  For mer informasjon om boken, klikk her. .
Mattias er alene. Ny barnebok ute nå

Mattias er en helt vanlig gutt som gleder seg til å treffe vennene sinei barnehagen etter sommerferien. Men ikke alt går som han haddetenkt. Han kjenner seg alene og utenfor og får ikke til leken sammen med de andre.
Saritas India kommer høsten 2014

Denne høsten lanserer vi en kokebok med Sarita Sejhpal, kokken fra Mother India. Boken vil bli lansert ca. 1 november.
Portal forlag i India

Vi i Portal samarbeider for tiden med Sarita Sehjpal (kvinnen bak restaurant  Mother India) om en kokebok om indisk mat og matkultur. Boka skal utgis til høsten og vil inneholde en rekke av Saritas beste oppskrifter. I forbindelse med dette bokprosjektet (og planlegging av tematur for grupper) var vi i Portal i India sammen med Sarita.
Lansering av Historiske flyfoto

Torsdag 28. november kl. 18.
Ny hjemmeside og logo

Portal forlag lanserer ny hjemmeside. Siden har blitt utviklet i samarbeid med Martin Viste i Borondi og designer Mari Melås. Mari har også designet vår nye logo.
Samarbeid med Kulturhistorisk museum

Portal forlag har i høst startet et samarbeid med Kulturhistorisk museum ved UiO. Vi skal de neste årene gi ut i alt 10 bind sammen. Bildet viser utgravning av lokaliteten Hovland 3 i Larvik kommune, datert til eldre steinalder (foto: KHM).
Fotobok viser utviklingen av Kristiansands bydeler

I to bind vil vi i samarbeid med IKAVA presentere en rekke historiske flyfoto fra hele byen. Bøkene blir utgitt høsten 2013. Bildet over viser Kjevik og Hamresanden i 1937, året før byggearbeidene på den nye flyplassen tok til.
Avtale om gårds- og slektshistorie for Høvåg

Portal forlag har inngått avtale med Lillesand kommune om å produsere første bind av gårds- og slektshistorien for Høvåg. Forfatter er Terje Sødal (i midten bak på bildet). For hele saken i Lillesandposten, klikk her.
Spis Sørlandet

Portal har nylig gitt ut Marte Rostvåg Ulltveit-Moes bok om kortreist mat fra Sørlandet. Boken er et resultat av Martes prosjekt om å kun spise mat fra Sørlandet i hele mai 2012. På bloggen hennes kan du lese mer om prosjektet Spis Sørlandet.